هیات مدیره و مدیر عامل
هیات مدیره و مدیر عامل
همانگونه که می دانیم در شرکتهای سهامی اشخاص متعدد با کارکردهای گوناگون وجود دارند که هر یک حقوق و بالتبع مسئولیت حقوقی مخصوص به خود را دارند.اعضای شاغل در شرکتهای سهامی یا از اعضای اداره کننده شرکت هستند مانند هیئت مدیره و مر=دیر عامل یا از ارکان نظارتی شرکت سهامی مانند بازرسی شرکت و یا از ارکانی که سیاستهای کلی شرکت را ترسیم می نمایند مانند مجامع عمومی شرکت.
از جمله اعضای اداره کننده شرکت،اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت هستند که اگر چه هر دواز ارکان و اعضای اداره کننده شرکت هستند با یکدیگر تفاوتهایی نیز دارند.
اغلب نیز از این دفتر پرسشهای مختلفی در خصوص مسئولیتها و تفاوتهای آنان صورت می گیرد.اعضای هیئت مدیره شرکت شامل رییس نایب رییس و اعضای هیئت مدیره هستند که به موجب ماده ۱۱۸ لایحه اصلاحی قسمتی از قانون تجارت دارای اختیارات گسترده در خصوص فعالیتهای شرکت هستند در این خصوص ماده ۱۱۸ فوق الذکر مقرر داشته است.
جز درباره موضوعاتی که به موجب مقررات این قانون اخذ تصمیم و اقدام درباره آنها در صلاحیت خاص مجامع عمومی است میران شرکت دارای کلیه اختیارات لازم برای اداره امور شرکت می باشند مشروط بر آنکه تصمیمات و اقدامات آنها در حدود موضوع شرکت باشد……….”
بنابر این اعضاء در صورت وجود شرایط موجود در ماده اشاره شده دارای اختیارات گسترده برای اداره و اخذ تصمیم هستند،حال آنکه مدیر عامل علی رغم تلقی عرف که وی را بالاترین مقام در شرکت و دارای اختیارات گسترده می داند در حقیقت نماینده و کارگزار هیئت مدیره بوده و توسط هیدت مدیره انتخاب و عزل میگردد.
به موجب ماده ۱۲۴ از قانون فوق الاشاره اختیارات مدیر عامل را هیئت مدیره مشخص نموده و هر زمان از ناحیه هیئت مزبور وی قابل عزل خواهد بود ماده ۱۲۴ لایحه در اینرابطه بیان داشته است.
هیئت مدیره باید اقلا یک نفر شخص حقیقی را به مدیریت عامل شرکت برگزیند و حدود اختیارات و مدت تصدی و حق الزحمه او را تعیین کند تبصره ماده مزبور نیز به صراحت بیان می دارد.هیئت مدیره در هر موقع می تواند مدیر عامل را عزل نماید.
آیا از خدمات ما برای امور شرکتها مطلع هستید
جهت هماهنگی برای ملاقات حضوری با شماره تلفن مستقیم 09132828156 تماس حاصل بفرمایید